594099.jpg
Ennen lasta sitä tuli päästelleeksi suustaan kaikenmoisia sammakoita. Yksi niistä oli se, että nukkumisasioissa lapsen pillin mukaan ei aleta tanssimaan eli pikkuruisessa kolinassa pitää pystyä nukkumaan eikä asunnossa aleta hiippailemaan ja ovikelloja särkemään, jotta vauva saisi unen päästä kiinni.

Näillä sammakoilla on tapana isoilla loikilla lähteä lapsen synnyttyä kuka minnekin suuntaan. Unisammakko meillä on täysin sekopäinen hulttio. Muistin tämän nukuttamisasian mm. äsken roikkuessani pissahädässä ja nälkäisenä käsi pinnasängyssä puolisen tuntia ja siinä välillä muutamaan otteeseen hyvinhyvin hiljaa (muttei riittävän hiljaa kuitenkaan) peruutellen pois makkarista ekalla kerralla ihan perinteisellä konttaustyylillä ja tokalla kerralla rapukävelyä ja loppumatkasta kontaten.

Useasti se tulee myös mieleeni kun päätän yöllä jättää vessareissun väliin Vilman havahduttua johonkin ääneen, koska tiedän kokemuksesta, että mikäli lähden vessaan, joudun minuuttien rauhoittelurumbaan. Sen sijaan koitan epätoivoisesti saada unen päästä kiinni ja kun tajuan, että se ei onnistu, odottelen täysin liikkumatta n.5 minuuttia ja sen jälkeen konttaan pinnasängyn ohi ja takaisin.

Näiden asioiden lisäksi lähes joka ilta kun olemme Antin kanssa menossa nukkumaan, Vilman herätessä siihen järjettömään kahinaan mitä peitto pitää kun sen alle koittaa hiirenhiljaa asettua, joudumme viettämään useita minuutteja huonossa asennossa liikkumatta, jotta kahina ei havahduta Vilmaa niin, että uni ei enää tule silmään.

Painotettakoon lopuksi kuitenkin sitä hyötyä mikä tästä hiippailusta seuraa. Rapukävelyllä kauniit käsivarret kesäksi. Rauhalliset yöunet (Vilma ei herää ennen aamua ELLEI joku ##&% METELÖI pihalla).

Ja mikäli joku on nähnyt kaupassa myytävän ihmisen käden täydellistä jäljitelmää, jonka saisi solmittua pinnasängyn puuhun kiinni niin vinkkiä vaan tänne päin. Tulis tarpeeseen. :)

(Oikeesti melkein joka ilta Vilma nukahtaa ihan itsekseen. Ja nukkuu siis järjettömän hyvin. Mutta onhan tästä nyt mukava vähän avautua kuitenkin. En nyt keksinyt muutakaan aihetta.)