Koska viimeksi eilen illalla olen pelännyt sängynalusmurhaajaa illalla, ajattelin listata omaksi ja muiden kammotukseksi Pelot Top10.
Vaviskaa!

1. Ampiaiset 
Sivullisesta saattaa vaikuttaa, että Hanna pelkää pörriäistä kuin pörriäistä, mutta se ei suinkaan pidä paikkaansa. Ovat lurjukset vain niin turkasen nopeita, että aina ei ennätä katsoa, oliko se nyt kärpänen vai ampiainen kun siinä surisi. Parempi vaan juosta henkensä edestä ja todeta sitten jälkikäteen ötökän lajike. Tuntemattomia lajikkeita ja kaikkea raidallista on ihan tervettä pelätä vaikka faktatietoa niiden käyttäytymisestä ei olisikaan (pelottavaksi raidalliseksi ei lasketa Nasu-possua vaikka nopea onkin). Ilkeitä pirulaisia! (Osumia 2, toinen viime kesältä - sen muistanevat kaikki läsnäolijat elävästi edelleen)

2. Kuristajamurhaajat, jotka iskevät uhrin ollessa suihkussa
Iskevät juuri kun olet saippuoinut hiuksesi ja shampoo valuu silmään. Ummistat hetkeksi silmäsi ja murhaaja on saanut otteen kaulastasi. Koska kuristajamurhaajia on vähän joka asunnossa, suihkussa ei pidä ummistaa silmiä. Ei vaikka mikä olisi. Mitä siitä, että saippua valuu silmään ja kirvelee niin vietävästi. Parempi se kuin kohtalokas kuolema.

3. Sängynalusmurhaajat
Iskevät kun olet menossa nukkumaan ja seisot sängyn edessä varpaat sängyn alla. Vältettävissä kun et pysähdy sängyn eteen vaan loikkaat sänkyyn mahdollisimman kaukaa (Huomioitavaa: Vaikea yhdistää hiljaa nukkumaan menemiseen (ks.aikaisempi teksti), koska sänkyynloikka aiheuttaa melkoisen rytinän).

4. Nuorisojoukot
Kovaäänisiä, arvaamattomia eli yhdellä sanalla: pelottavia.

5. Yllätykset
Legendaarisin esimerkki yllätyksestä on seurustelun alkuajoilta, jolloin Antti tuntematta minua niin kovin hyvin kuin nyt, päätti hauskuuttaa laittamalla Sami Sammakon omalle paikalleen sänkyyn peiton alle ja hiippailemalla itse pimeässä asunnossa keittokomeroon väijymään kun minä olin vessassa. Lopputulos tälle hauskalle vitsille: Monta minuuttia kestävä kirkuminen, joka ei loppunut juuri millään ja kun vihdoin loppui, muuttui hysteeriseksi itkuksi, joka kesti noin puoli tuntia. Johtopäätökset: Älä koskaan yritä yllättää Hannaa. Se ei vaan toimi.

6. Kauhuleffat
Kuka hullu katsoo kauhuleffoja kun oma elämäkin on kuin suoraan kauhuleffasta - jatkuvaa säikkymistä ja murhaajien väistelyä. ;)

7. Hevoset
Isoja eli pelottavia.

8. Esiintyminen
Onneksi olen selviytynyt hengissä kaikista koulun esiintymistilanteista. Kauheimpina kokemuksina muistuu mieleen esitelmä englanniksi ja videoitu äidinkielen puhe. Huhhuh. Vieläkin puistattaa.

9. Ilman loppuminen
Tätä esiintyy mm. lentokoneessa ennen lentoon lähtöä. Paljon ihmisiä ahtaassa sumpussa ja ilmastointi ei vielä ole täydessä vedossa. Happi loppuu. Milläs sitten hengitetään? Mielestäni varsin aiheellista pelkoa. (Siv.huom. Mitä järkeä on lentopelossa? Sehän on paljon turvallisempaa kuin mikään muu matkustusmuoto)

10. Onnettomuudet
a) omat onnettomuudet
Odottelen välitöntä ilmoittautumista puhelimitse jos aikataulu ei pidä. Yleensä ei pidä ja yleensä ei ilmoiteta. Seuraukset: Jatkuva huoli ja murhe. Kasvava paniikinlietsonta paisuttelemalla tilannetta ajatuksissa.
Esimerkki: Roskien vienti, aikaa kulunut puoli tuntia. Sinä aikana Vilman kanssa on käyty jo rappukäytävässä ja kurkattu ulko-ovesta, pyöräkellariin, tavalliseen kellariin ja juostu hysteerisenä ikkunasta toiseen. Lopulta Antti saapuu kotiin ja syy ajankuluun on naapurin kanssa jutustelu.
b) toisten onnettomuudet
Siis ei kai laki velvoita niitä sairaanhoitajia osaamaan jotakin, jotka eivät ole työelämässä sairaalassa?