Sadepäivinä ei voi mennä keinumaan. Sekös neitiä harmittaa. Keinu-sanaa ei pidä mainita ollenkaan jos ei olla kerran menossa jotta ei tule väärinkäsityksiä. Kuten aamulla kun isä lähtikin töihin eikä "keikei" Vilman kaa. Kammottavaa. Huuto yltyi. Eikä vielä kauppareissullakaan menty. "Keikei"-huuto alkoi toiveikkaana keinun kohdalla ja kun mentiinkin ohi, alkoi volume kasvaa.

Toinen sana mitä ei pidä sanoa ääneen on Uiminen. "Uiuiuiui". Ei maistu enää iltapuuro eikä mikään muukaan huvita kun kerran uimisesta tuli nyt puhetta. Toki jos ei pääse uimaan eikä keinumaan on ihan hyvä vaihtoehto leikkiä Empulla (kissalla). Kissa sanoo "miumiumiu". Ja kissa on aina "Emppu". Ei ole kuin yhdennimisiä kissoja. Tai voi repiä kukan alas penkin päältä. "Kukka kukka". Tai kakata housuun ja todeta sen jälkeen "kakka". Eteisessä "kengkeng" jalkaan ja menoksi. Sama se kenen "keng" on kyseessä.

"Äitiä" huudellaan silloin tällöin apuun jos joku asia on oikein "Huiii". Aika moni asia on. Välillä myös "tissiä" (joka kuulostaa pikemminkin tsssssssssssiltä). "Lamppu" on myös jännä.

Muutama viikko sitten kävimme oikein keskustelua Vilman kanssa. Juuri tissiä syönyt Vilma tuli takaisin, kiipesi syliin ja hoki "tssssssssssssi tssssssssssssi". Minä siihen että ei nyt syötäis ku just söit. "Okei" sano Vilma ja lähti takas leikkimään.

Gramofonineulalla rokotettu lapsi. Tullut äitiinsä tässäkin asiassa.