Jos joskus vielä alan sössöttää etten pelkää matoja enkä ymmärrä muidenkaan matopelkoa niin muistuttakaa minua eilispäivästä jolloin löysin Vilman iltapuurosta madon. Valkoisen, kuolleen ja maailman oksettavimman elukan. Onneksi Vilma ei ehtinyt syödä sitä (onneksi se on syönyt sitä puuroa samaisesta puurohiutalepaketista keitettynä jo jokusen kuukauden) ja onneksi löysin sen koska muuten meillä olisi tarjoiltu matopuuroa vielä monta monituista iltaa.

Yhden madon psyykeeni olisi vielä kestänyt jotenkin mutta sen ensimmäisen kun olin ehtinyt kuitata ehkä muuten vaan riisin joukkoon eksyneeksi harhailijaksi löysin toisen samanlaisen. Tässä vaiheessa aloin jo vaipua koomaan, hysteeriseen paniikkitilaan ja kauhukohtaukseen kun löysin vielä kolmannen madon.

Tämän jälkeen seurasi vielä joitakin puistatteluja, yökkäilyjä, ihmettelyjä miksi meillä ja onko meillä jotenkin likaisempaa kuin muilla ennen kuin joka ikinen pussi ja paketti kyseisestä laatikosta lensi roskaämpäriin. Alapuolella olevasta laatikosta lensi seuraavaan roskapussiin k-a-i-k-k-i jonka jälkeen haettiin Tolua, Kloritea, ihan kaikkea, jynssättiin, puunattiin, hinkattiin, irrotettiin jopa ruuveilla kiinni oleva laatikon pohja, raavittiin samalla selkää josko sinne olisi eksynyt yksi mato, sadateltiin ja oltiin kauhuissaan.

Sen verran opin netistä selailtuani että kyseessä mitä luultavammin oli jauhomadon toukka ja että niitä eksyy ihmisten kuiva-ainekaappeihin kaupan pakettien mukana eivätkä ne siis johdu siitä että meillä olisi likaista. Kun ei meillä oikeesti oo.

Yäk hyi ja yäk. Käyn ostamassa illalla Ikeasta purkkeja ja purkitan jauhot ja hiutaleet ja kaiken. Ehkä jopa itseni ja Vilman.

Edit: Vein Vilman mummolle hoitoon ja hyökkäsin keittiön kimppuun. Tulos: Yksi toukan kotelon kuori kuivakaapin alahyllyllä, toinen mikron alla, kolmas patalappujen välissä ja loppuhuipennoksena ELÄVÄ kotelollinen ruskea kuvotus - en tiedä mikä enkä edes halua tietää tai haluan mutta en pysty katselemaan niiden kuvia netistä ilman että oksennan - patalapun päällä!!! Ja kaiken tämän kaameuden keskellä kysyn itseltäni yhä uudelleen ja uudelleen miksi meillä, miksei niiden kodeissa joilla on kamalan paskasta ja jotka ei koskaan siivoo, miksi en ole huomannut aiemmin???
YÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖK. Apua apua.

:(