Adalmiinan kirjoitukset joulusta saivat eräänkin rouvan mielikuvituksen valloilleen. Selasi se kaikille jo tutuksi tullut hullun kiilto silmissä vanhoja ja uusia juuri postilaatikosta kolahtaneita sisustuslehtiä, suunnitteli, haaveili, mietti ja tuumi. Päätti tehdä uuden kranssin oveen koska se vanhahan oli jo viimevuotinen eli tosi vanha. Keksi että verhot ja sohvatyynynpäälliset pitää tehdä ennen joulua, tuoleihin kanssa uusi kuosi, pöytäliina laittaa ja makkariakin sisustaa uuteen uskoon. Joulukalenteri pitää tehdä itse tänä vuonna. Ripustaa pieniä kangassydämiä ikkunaan roikkumaan.

Joulu alkoikin jo huomenna. Koska huomenna menen Sinelliin ja haen joulukorttitarvikkeita. Joulukortit rouva tekee aina itse. Joko itse tai ei ollenkaan.

Pitää aloittaa ajoissa koska tänä jouluna me ei mennäkään valmiiseen joulupöytään. Me jäädään tänne Olariin, vietetään ihan ensimmäinen ihkaoma joulu. Enkä mä ole koskaan edes tehnyt lanttulaatikkoa enkä perunalaatikkoa saati paistanut joulukinkkua. O-ou. Tarvitsen siis varaslähdön eli kosolti harjoitteluaikaa ennen h-hetkeä. :)

P.S. Onko jollain tietoa mitä pirua tarkottaa "No onkos tullut kesä nyt talven keskelle?" Siis onko laulun tarkoituksena esitellä perus eteläsuomalaista jouluilmastoa vai mikä tässä on vitsi? Nim. "Kohta 27 vuotta asiaa pohtinut eikä mihinkään lopputulokseen päässyt"